Halsizlik yüzünden hastaneye başvuran kadının karnına yapışmış kene bulundu

Kahramanmaraş’ta Bir Kadının Kene İle İmtihanı

Kahramanmaraş’ta yaşayan bir kadın, son günlerde artan halsizlik, yorgunluk ve vücudundaki çeşitli rahatsızlık şikayetleriyle Özel Sular Akademi Hastanesi’ne başvurdu. İlk muayenede karın bölgesinde kızarıklık ve şişlik fark edilirken, sağlık ekibi, hastayı dermatoloji bölümüne yönlendirdi. Cilt hastalıkları uzmanı Dr. Mehmet Alataş tarafından yapılan detaylı incelemede, göbek çevresine yapışmış bir kene tespit edildi. Uzman doktor tarafından başarılı şekilde çıkarılan kene sonrası hasta gözlem altına alındı. Yapılan tetkikler sonucunda herhangi bir enfeksiyonun bulunmadığı ve ciddi bir sağlık sorununun olmadığı belirlendi.

CIMBIZ İLE DÖNDÜRE DÖNDÜRE ÇIKARILIYOR

Cilt hastalıkları uzmanı Dr. Mehmet Alataş konuyla ilgili önemli bilgiler vererek, kene ısırıklarından korunma yolları hakkında uyarılarda bulundu. “Bağ, bahçe ve parklarda dolaşırken dikkatli olmalı, çoraplarımızı ayaklarımızın paçalarına kadar çekmeliyiz. Eve döndüğümüzde vücudumuzu kontrol etmeli ve bir kene tespit edersek hemen sağlık kuruluşuna başvurmalıyız. Keneyi elle çıkarmamalı, özel cımbız gibi aletlerle dikkatlice çıkarılmalıdır. Çıkarıldıktan sonra hastanın en az 10 gün gözlem altında tutulması önemlidir. Kene ısırıklarının takip edilmesi, hastanın kan seviyesi, ateşi ve genel durumunun kontrol altında tutulması gerekmektedir” dedi.

Related Posts

Uyku uzmanında 30 saniyelik hile: Sadece 3 gecede horlamayı durduruyor

Uyku uzmanları, polen mevsiminde artan horlama sorununa karşı sadece 30 saniyelik dil egzersiziyle çözüm sunuyor. Günlük uygulanan bu basit hareket, horlamayı üç günde azaltabiliyor…

Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif Afazi

Primer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Saatler harcamaya gerek yok! Bu 15 dakikalık egzersiz bel çevresini de inceltiyor

Alabama Üniversitesi’nden Dr. Elroy Aguiar, her ana öğünden sonra yapılacak yalnızca 15 dakikalık tempolu bir yürüyüşün, kan şekeri ve tansiyon kontrolünde anında etki gösterdiğini, uzun vadede ise diyabet ve hipertansiyon riskini azalttığını vurguluyor.

Uzmandan uyarı: Hamilelikte çiğ ya da az pişmiş et uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, çiğ veya az pişmiş et tüketiminin gebelikte ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Toksoplazma gibi parazitler düşük ya da erken doğuma neden olabilir” uyarısında bulundu.

“Uluslararası Kampçılık Dostluk Derneği” ICF Kelebek Ödülü, Prof. Dr. Şükrü Hatun’a verildi

“Uluslararası Kampçılık Dostluk Derneği” ICF Kelebek Ödülü, Prof. Dr. Şükrü Hatun’a verildi

Williams Sendromu: Yabancılara sarılmak ve arkadaş olmak için doğuştan gelen bir arzu…

Yabancılara “en yakın arkadaş” gibi davranmak ne gibi tehlikeler doğurabilir?