Arabanızı artık mikrodalgalar koruyor: Yöntemi duyan mutfağa koşuyor!

Otomobil Hırsızlarına Karşı Mikrodalga Fırın Çözümü

Otomobil hırsızlıkları teknolojinin ilerlemesiyle birlikte farklı bir boyut kazanırken, sürücüler de yaratıcı çözümler bulmaya başladılar.

Son dönemde artan bir trend ise araba anahtarlarını mikrodalgada saklamak. Evet, doğru okudunuz. Bu ilginç çözüm özellikle Avrupa’da artan “fare hırsızlığı” vakalarına karşı sürücüler arasında popüler hale geldi.

Fare Hırsızlığı Nedir?

Modern otomobillerin çoğu artık anahtarsız giriş sistemleriyle çalışıyor. Ancak bu sistemler bazı güvenlik risklerini de beraberinde getiriyor. “Fare hırsızlığı” olarak bilinen yöntemle, hırsızlar anahtarın yaydığı sinyali özel cihazlarla uzaktan çoğaltabiliyorlar. Böylece araca fiziksel temas olmadan girebiliyor ve motoru çalıştırabiliyorlar.

Ouest-France gazetesine göre, bu yöntemle sinyal 100 metreye kadar uzaktan çoğaltılabiliyor.

Mikrodalga Fırınla Güvenli Saklama

Mikrodalga fırınlar, radyo frekanslarını engelleyen metal gövdeleri sayesinde bir nevi Faraday kafesi gibi işlev görüyor. Bu sayede araç anahtarlarının sinyalleri dışarıya sızamıyor ve hırsızların çoğaltmasını zorlaştırıyor.

Ancak unutulmaması gereken bir nokta var: Mikrodalga fırın prizden çekilmiş olmalı ve anahtar içerideyken fırın asla çalıştırılmamalı. Aksi halde, anahtarın elektronik devresi zarar görebilir.

Teknolojiyle Hırsızlığa Karşı Teknolojik Çözüm

Gelişen oto hırsızlık yöntemlerine karşı sürücülerin bilinçlenmesi ve tedbir almaları artıyor. Basit gibi görünen fakat etkili olan bu önlemlerle araç sahipleri yeni nesil hırsızlara karşı korunma sağlayabilirler.

Araba anahtarını nasıl sakladığınız önemlidir çünkü bu küçük detay güvenliğiniz için büyük önem taşır.

Related Posts

Youtube yapay zekaya teslim oluyor! Yeni özellik sinirleri bozacak

Youtube gelecek olan yapay zeka destekli özellik içerik üreticilerini canını çok sıkacak.

Android kullanıcıları dikkat! Telefonunuzdaki fotoğrafları hedef alıyor

Kaspersky araştırmacıları, iOS ve Android cihazları hedef alan yeni bir Truva atı virüsü olan SparkKitty’yi ortaya çıkardı. Android’de yayılımı daha hızlı olan zararlı yazılım, özellikle kripto para ve kumarla ilgili uygulamaların yanı sıra TikTok’un sahte bir sürümü üzerinden yayılıyor ve telefonların galerilerindeki görüntüleri hedef alıyor.

Güneş’in üstündeki gizli çizgiler ortaya çıktı

ABD’li bilim insanları, Güneş yüzeyinin şimdiye dek elde edilen en net ve ayrıntılı görüntüsünü kaydetti. Güneş’in yüzeyindeki yapılar ilk kez bu kadar yakından ve berrak bir şekilde incelendi.

Canlı mı cansız mı? Virüs gibi yaşayan hücre!

Kanada’daki Dalhousie Üniversitesi’nden bilim insanları, minicik bir planktonun içinde şimdiye dek görülmemiş düzeyde metabolik olarak bağımlı bir hücre keşfetti. Sukunaarchaeum mirabile olarak adlandırılan bu yeni canlı, yaşam ile cansızlık arasındaki çizgiyi yeniden tartışmaya açıyor.

Steam’de bu sefer de Black Myth: Wukong indirime girdi

Geçen yıl çıktığından bu yana oldukça sevilen Black Myth: Wukong, Steam’de daha önce indirime girmemişti.

Şarjı en uzun giden telefonlar belli oldu! Bu telefonlar prizin yanından geçmiyor

DxOMark’ın paylaştığı güncel rapora göre, Honor Magic 7 Lite, Honor X9c ve Motorola Edge 60 Pro, 164 puanla şarj ömrü konusunda zirveyi paylaşıyor. Bu modeller, uzun kullanım süreleri ve optimize edilmiş şarj sistemleri sayesinde listede üst …