Bakan Şimşek, Washington’da yatırımcılarla buluştu

Bakan Şimşek, ABD’deki Yatırımcı Toplantılarında Türkiye Ekonomisini Anlattı

Bakan Şimşek, G20, IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında ABD’de temaslarda bulundu. Şimşek, Barclays, Jefferies, JP Morgan ve Bank of America’nın düzenlediği yatırımcı toplantılarına katılarak Türkiye ekonomisi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Toplantılarda Türkiye ekonomisinin güncel durumu ve gelecek döneme ilişkin perspektifi hakkında bilgi veren Şimşek, ekonomi programının enflasyonla mücadeleyi temel öncelik olarak belirlediğini vurguladı.

Enflasyonda Beklenen Gelişmeler

Şimşek, küresel piyasalardaki son durumu da değerlendirerek, sıkılaşan finansal koşulların ve zayıflayan dış talebin Türk ekonomisinde daha ılımlı bir büyüme sürecine yol açabileceğini ifade etti. Ayrıca, sıkılaşan finansal koşullar ve petrol fiyatlarındaki düşüşün enflasyon üzerinde olumlu etkiler yaratacağını belirtti ve enflasyonun yıl sonunda Merkez Bankası hedeflerine ulaşabileceği öngörüsünde bulundu.

Cari Açıkta Olumlu Görünüm

Şimşek, cari denge konusunda iyimser olduklarını ve cari açığın yıl sonunda tahminlerin altında kalabileceğine işaret etti. Yurt içi talepteki azalmanın ve enerji fiyatlarındaki düşüşün dış ticaret açığını daraltarak olumlu bir etki yaratacağını belirtti. Ayrıca, kamu harcamalarında disiplinin devam edeceğini ve gelir performansını kısıtlayabilecek büyüme hızlanmalarına karşı tedbirler alacaklarını açıkladı.

Şimşek, Türkiye’nin yatırım fırsatları ve reform gündemini de katılımcılara aktardı. Ülkenin ticarette korumacılığa karşı dirençli olduğunu vurgulayan Şimşek, bölgesel entegrasyon ve serbest ticaret anlaşmalarının Türkiye’yi güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, sanayi politikaları, yeşil ve dijital dönüşüm ile altyapı yatırımlarına odaklanacaklarını ve Türkiye’nin küresel değer zincirlerindeki konumunu yükselteceklerini söyledi. Sunumların ardından katılımcıların sorularını da cevaplayan Şimşek, Türkiye’nin ekonomik reformları kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

Related Posts

Osmangazi Köprüsü ile dev tasarruf! 9 yılda 108 milyar lira

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan Osmangazi Köprüsü’nün 1 Temmuz 2016 tarihinde trafiğe açıldığını söyleyerek, açılışının 9’uncu yıl dönümü olduğunu belirtti. Uraloğlu, 426 kilometrelik …

Bazı sanayi ürünleri ithalatı için tarife kontenjanı belirlendi

Bazı fermuar aksamları ve kimyasalların ithalatında tarife kontenjanı uygulanması kararlaştırıldı.

Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreterliğine Nurullah Bakır atandı

Nurullah Bakır, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Genel Sekreterliğine getirildi.

Yüzde 1,7’ye yükselen TÜFE, İtalya’da beklentileri karşıladı

2025 Mayıs’ında yüzde 1,6 olan İtalya yıllık tüketici fiyat enflasyonu, 2025 Haziran’ında piyasa beklentileri doğrultusunda yüzde 1,7’ye yükseldi. Avrupa Birliği (AB) uyumlu enflasyon ise yüzde 1,7 olarak gerçekleşerek piyasa beklentilerinin biraz …

Büyük umutlarla halka arz olacaktı! Türk sanayi devi iflasın eşiğine geldi

Yedek parça alanında faaliyet gösteren Geosis Powertrain Motor, halka arz sürecindeyken konkordato talep etti.

Sigortadan para almanın kuralları yarın değişiyor: Ekspertiz 10 parçayı kontrol edecek

1 Temmuz itibarıyla, kasko ve trafik sigortasında tam hasarlı ve ağır hasarlı araçlarla ilgili yeni uygulamalar devreye girecek. Yeni düzenleme ile, araçların onarım masraflarının piyasa değerinin yüzde 60’ını aşması durumunda, araçlar ağır hasarlı olarak değerlendirilecek. Ancak, bu oran altındaki hasarlarda araçlar onarılacak. Peki, bu değişiklik sigorta şirketleri ve sigortalılar için ne anlama geliyor?