Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz Tüketimi Besin Zehirlenmesine Neden Olabilir Mi?

Yaz aylarında artan soğuk içecek tüketimine dikkat çeken uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, buzun da bir besin olduğunu ve içerisinde zararlı mikroorganizmaları barındırabileceğini belirtiyor. Yiğit, buzların hijyen koşullarına uygun olarak depolanması, temiz su kullanılması ve tekrar dondurulmaması gerektiğini vurguluyor.

Yaz aylarında özellikle içeceklere konulan ve uygun şekilde depolanmayan buzların besin zehirlenmelerine sebep olabileceğine dikkat çeken Yiğit, buzlardan kaynaklı zehirlenmelerin bozulmuş besinlerin tüketiminden birkaç saat veya gün sonra ortaya çıkabildiğini hatırlatıyor.

Yiğit, “Buz da bir besindir ve zararlı mikroorganizmaları barındırabilir. Buzun çözülüp tekrar dondurulmaması ve temiz su kullanılması gerekir” diyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı, işletmelerin buz yapımında kullandığı makinelerin temizliğine özen göstermesi gerektiğini, evde buz kalıplarını temizlerken karbonatlı su kullanılmasını öneriyor.

Besin zehirlenmelerinde ortaya çıkan semptomları da paylaşan Yiğit, sıvı kaybını telafi etmek ve düşük yağlı beslenmeye özen göstermek gerektiğini belirtiyor. Son olarak, buzun da bir besin olduğunu, hijyen koşullarına dikkat edilerek depolanması ve tüketiciye sunulurken özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. (BSHA / Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Uzmanından keneye karşı ‘dışarıda uyumayın’ uyarısı

Uzmanından keneye karşı ‘dışarıda uyumayın’ uyarısı

Halsizlik yüzünden hastaneye başvuran kadının karnına yapışmış kene bulundu

Kahramanmaraş’ta hastaneye başvuran bir kadının, yapılan muayenesinde karın bölgesine yapışmış bir kene ile karşılaşıldı. Uzman dermatolog tarafından çıkarılan kene sonrası hasta sağlığına kavuştu.

Uyku uzmanında 30 saniyelik hile: Sadece 3 gecede horlamayı durduruyor

Uyku uzmanları, polen mevsiminde artan horlama sorununa karşı sadece 30 saniyelik dil egzersiziyle çözüm sunuyor. Günlük uygulanan bu basit hareket, horlamayı üç günde azaltabiliyor…

Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif Afazi

Primer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Saatler harcamaya gerek yok! Bu 15 dakikalık egzersiz bel çevresini de inceltiyor

Alabama Üniversitesi’nden Dr. Elroy Aguiar, her ana öğünden sonra yapılacak yalnızca 15 dakikalık tempolu bir yürüyüşün, kan şekeri ve tansiyon kontrolünde anında etki gösterdiğini, uzun vadede ise diyabet ve hipertansiyon riskini azalttığını vurguluyor.