İsrail tüm geçiş noktalarını kapattı: Gazze açlıkla karşı karşıya

İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı tam abluka, bölgede hızla artan bir insani krize yol açıyor.

Netanyahu hükümetinin Gazze Şeridi’ndeki geçiş noktalarını tamamen kapatması sonucu Filistinli vatandaşlar ciddi gıda kıtlığı çekiyor. Son 2 ay içinde, yardımların engellenmesi nedeniyle en az 57 sivilin açlık sebebiyle hayatını kaybettiği bildiriliyor. Bu dramatik durum karşısında binlerce Filistinli, yardım kuruluşlarının dağıttığı gıdalara ulaşabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor ancak dağıtılan yardımlar yetersiz kalıyor. İsrail’in Gazze Şeridi’nde uyguladığı acımasız politika, kıtlığın derinleşmesine sebep oluyor.

“70 GÜNDÜR KAPALI”

Gazze’de yaşayan Muhammed Enver, “Gazze’de yaşanan gıda kıtlığı ciddi boyutlara ulaştı, un hem çok pahalı hem de çok nadir bulunuyor. Geçiş noktaları 70 gündür tamamen kapalı durumda” dedi. Geçiş noktalarının kapanmasından önce Gazze’ye giren unun savaş nedeniyle uygun koşullarda depolanmadığını belirten Enver, “İsrail ordusunun girişi uzun süre engellemesi sebebiyle kalitesi düştü ve bozuldu. Ancak biz Gazze’de bu zor şartlar altında unu kullanılabilir hale getirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“ÜRÜNLER YÜKSEK FİYATLI”

Gazze’de sebze dükkanı işleten Hamada, “Ürünler çok yüksek fiyatlı ve halk bunları karşılayamıyor” dedi. Hamada, geçiş noktalarının kapalı olmasından dolayı gıda tedarikinin olmaması ve dükkanların boşalması durumuna da dikkat çekti.

Related Posts

Tunceli- Munzur’da rafting heyacanı yaşanıyor

Tunceli Valisi Şefik Aygöl ile genç sporcular, Türkiye’nin en uzun rafting parkurları arasında yer alan Munzur Çayı’nda rafting yaparak kürek çekti. Vali Aygöl, “Burada rafting var, kano var. Aslında doğanın bütün güzellikleri var burada. Ben de gençlerle birlikte raftingimizi yaptık. İnşallah ülkemizin en iyi merkezi haline getirmek için uğraşlar içerisinde olacağız” dedi.

İsrail- İran savaşında ABD’nin askeri üsleri kullanıma açılacak mı?

Ortadoğu’da tansiyon yükselirken, ABD’nin İtalya’daki askeri varlığı gündeme oturdu. ABD’nin İran’a yönelik olası bir askeri harekatında İtalya topraklarındaki üslerini kullanıp kullanmayacağı, hem İtalyan kamuoyunda hem de uluslararası alanda …

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: ABD diplomasiyi havaya uçurmaya karar verdi, İran müzakere masasına nasıl geri dönebilir? 

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: ABD diplomasiyi havaya uçurmaya karar verdi, İran müzakere masasına nasıl geri dönebilir? 

Son Dakika… Trump: Ya barış ya İran için trajedi olacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’daki üç nükleer tesise düzenlenen hava saldırısının ardından (TSİ) 05.00’te Ulusa sesleniş konuşması yaptı. ‘ABD ordusu büyük ve isabetli bir saldırı düzenledi’ diyen Trump; “İran barış yapmak zorunda. Bu yapılmazsa sonraki saldırılar çok daha ağır olacak İran, Ortadoğu’nun zorbası, artık barış yapmak zorunda.” ifadelerini kullandı.

Tahran’ın menzilindeki ABD üsleri

Trump’ın, “İran’a 2 hafta süre verdim” çıkışı, akıllara Tahran’ın hedefinde olabilecek ABD üslerini getirdi. Yaklaşık 20 üsle bölgede varlığını sürdüren ABD’nin, El Ubeyd, Ayn’ül Esad ve Tanf gibi üsleri açık hedef haline gelecek. Bölgeye yoğun tahkimat yapan ABD’nin ise Diego Garcia gibi Körfez dışı üslerini de saldırılarda aktif kullanabileceği değerlendiriliyor.

Husilerden ABD’ye İran tehdidi: Savaş gemilerini hedef alırız

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, İran’a olası bir saldırı durumunda ABD savaş gemilerini hedef alacaklarını açıkladı.