Steve Jobs 2007’de neredeyse hiç çalışmayan bir iPhone ile sahneye çıktı: Onu kurtaran bu senaryo oldu!

Apple, Siri Güncellemesini Erteliyor: İşte Detaylar

Apple, Haziran 2024’te Mobil Dünya Kongresi’nde yeni Siri güncellemesini duyurarak sesli asistan deneyimini yeniden tasarlayacağını açıklamıştı. Ancak, beklenen güncelleme 2026’ya ertelendi.

Şirketin söz verdiği gibi, e-postalarınızdan mesajlarınıza, takviminizden rezervasyonlarınıza kadar her şeyi kavrayacak güncellenmiş Siri, pek çok kişiyi heyecanlandırmıştı. Ancak erteleme kararı, hem yatırımcıları hem de tüketicileri hayal kırıklığına uğrattı.

Apple’ın bu kararının ardından “yanıltıcı reklam” suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığı belirtildi. Ancak şirketten ne bir yol haritası ne de karşılaşılan teknik zorluklara dair net bir açıklama yapılmadı. Eleştirmenler, Apple’ın benzer stratejileri geçmişte de kullandığını belirtiyorlar.

2007: İlk iPhone Tanıtımı

Steve Jobs tarafından 9 Ocak 2007’de tanıtılan ilk iPhone, teknoloji dünyasında bir dönüm noktası olarak kabul edilir. Ancak yapılan araştırmalara göre, prototip o gün sahnede neredeyse hiç çalışmıyordu. Yazılım sorunları ve çeşitli hatalar sunumu olumsuz etkileyebilirdi.

Apple mühendisleri, Jobs’un takip etmesi gereken özel bir demo protokolü geliştirdi. Her adımın önceden belirlendiği bu protokole uymak cihazın sorunsuz çalışmasını sağlıyordu. Herhangi bir sorunda ise yedek bir iPhone devreye sokuluyordu.

Tüm bu hazırlıklar sayesinde Jobs, ürünü kusursuz bir şekilde sergileyebildi. Teknolojiyi güçlü bir şekilde sunarak etkileyici bir tanıtım gerçekleştirdi.

Yeni Siri Güncellemesi Beklentisi

Analistler, Apple’ın 2007’deki iPhone tanıtımı ile bugünkü Siri güncelleme erteleme kararı arasında benzerlikler olduğunu belirtiyor. Ancak, beklentilerin yarattığı hayranlık yerini şaşkınlık ve güvensizliğe bırakmış durumda. Teknoloji dünyası, Apple’ın verdiği sözlerin tekrar belirsizliğe sürüklenmesiyle birlikte, gelecekteki tanıtımlarda nelerle karşılaşacaklarını merakla bekliyor.

Related Posts

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.

Rusya’da popüler uygulamalara para cezası kesildi

Rusya’da, yasaklı bazı içeriklere erişimi engellemedikleri gerekçesiyle Twitch, TikTok, Pinterest ve Wikipedia’ya toplam 24,5 milyon ruble (yaklaşık 313 bin dolar) para cezası verildi.

İlk kez görüntülendi! Kendini yok etti

Astronomlar, ilk kez bir yıldızın kendini “çifte patlama” ile yok edişine dair görsel kanıt elde etti. Bu dikkat çekici keşif, kozmolojideki büyük bir gizemi çözmek için önemli bir adım olabilir.

Tabiatta çalı mucizesi: Bilim adamları da şaştı kaldı

Avustralya’daki Curtin Üniversitesi’nde yürütülen bir araştırma, avokado üretiminin geleceğinin doğal bitki örtüsüne bağlı olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre, avokado bahçeleri yanına bırakılan doğal çalılıklar, çiçeklerin az olduğu dönemlerde …

Depremleri tetikleyen yeni tehlike! Son araştırma korkuttu

Alpler’in gözbebeği Mont Blanc masifi, sadece manzarasıyla değil artık depremleriyle de konuşuluyor. Yeni bir araştırma, 2015’ten bu yana bölgedeki sismik hareketliliğin ciddi şekilde arttığını ortaya koyuyor. Üstelik suçlu çok tanıdık: İklim değişikliği.

X, topluluk notlarını artık yapay zekâya yazdıracak

Yapay zekâ destekli topluluk notları yazımı test sürecine girdi. Fakat test sürecinde bile işler pek yolunda gidecekmiş gibi durmuyor. Kullanıcılar şimdiden sistemle ilgili tartışmalara başladı.